OK
farhangohonar-ir
 

سنتور:

سابقه سنتوربه دوران باستان بر میگردد ودر حجاری های آشور قدیم این ساز دیده میشود و در حجاریهای آشور قدیم این ساز دیده میشود و در ایران ساز محبوب تمدن ایلام بوده است.این ساز مانند بسیاری از سازهای از شرق به ممالک دیگر دنیا راه یافت و امروزه در بسیاری از کشورها مانند یونان،هند،ترکیه،مصر و... ده ها نوع از این ساز وجود دارد.سنتور ایران، هم به عنوان ساز تکنواز و هم در ارکستر سازی بسیار شیوا و دلنشین است.
از بزرگترین سازندگان ساز سنتور میتوان به استاد مهدی ناظمی اشاره کرد و از آهنگسازان و نوازندگان میتوان به محمد صادق سرور الملوک (دردوره ی ناصرالدین شاه) ،میرزا حبیب الله خان (معروف به سماع حضور)،حبیب سماعی ،رضا ورزنده،پرویز مشکاتیان و فرامرز پایور که علاوه بر به خط نت درآوردن بسیاری از تصانیف قدیم ،تالیفات مهمی نیز در ارتباط با شیوه ی آموزش سنتور به رشته ی تحریر در آورده است اشاره کرد.

نوازندگی سنتور

نوازندگی سنتور به وسیله دو چوب نازک که به آن‌ها «مضراب» یا «زخمه» می‌گویند، صورت می‌گیرد و در واقع به عنوان یک واسط میان دست و سیم‌های سنتور عمل می‌کند. مضراب از 4 قسمت عمده سر مضراب، ساقه، حلقه و دم تشکیل شده است. هنگام نواختن سنتور انگشتان دست با ترتیب و قاعده معینی در داخل حلقه مضراب قرار گرفته و بدین ترتیب نوازنده سنتور با حرکت چرخشی مچ و با استفاده از سر مضراب، بر روی سیم ضربه وارد می‌آورد. مضراب‌های سنتور در گذشته بدون نمد بودند ولی در حال حاضر معمولاً به مضراب‌ها نمد می‌چسبانند که خود باعث لطیف‌تر شدن صدای سنتور می‌شود.

آموزش سنتور در کرج

 یکی از مراکز آموزش سنتور در کرج آموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر می باشد که آموزش در این مرکز کاملا بصورت حرفه ای و اصولی توسط اساتید تحصیل کرده و باتجربه انجام میشود که پس از گذراندن سطح یک هنرجو میتواند برای اخذ مدرک مهارت آموزی جهت دریافت دیپلم رسمی موسیقی اقدام کند

ساختار سنتور:

 
 2.گوشی 1.کلاف
 4.صفحه سنتور
 3.سیم گیر
 8.خرک  7.مفتول سیمی روی شیطانک
 10.سیم های زرد
 9.مفتول سیمی روی خرک
 12.سیم های پشت خرک
 11.سیم های سفید


 
 فایلهای صوتی سنتور

عکس های سنتور

 فایلهای تصویری سنتور  کنسرتهای هنرجوی سنتور